پژوهش و سازندگي تابستان 1380; 14(2 (پي آيند 51) در امور دام):65-67. فروغي عليرضا,نيكخواه علي,فضائلي حسن,ميرهادي سيداحمد
به منظور بررسي اثر جيره هاي حاوي کلش گندم عمل آوري شده با قارچ خوراکي (Pleurotus sagor-cajo) بر روي قابليت مصرف، قابليت هضم و توان توليدي بره هاي نر مغاني، تعداد 36 راس بره نر با وزن اوليه 39.03±3.01 کيلوگرم، سن 250±15 روز و به مدت 104 روز مورد آزمايش قرار گرفتند. اين تحقيق در قالب طرح بلوکهاي کامل تصادفي با سه جيره، سه تکرار و چهار واحد آزمايشي در هر تکرار انجام گرفت. بره ها در طي آزمايش با سه جيره غذايي مخلوط که حاوي کلش گندم عمل آوري نشده جيره شماره 1، کلش گندم عمل آوري شده با ميسليوم قارچ خوراکي جيره شماره 2 و کلش گندم بستر پس از برداشت قارچ خوراکي جيره شماره 3 بود، تغذيه شدند. قابليت هضم سه نوع کلش فوق به روش آزمايشگاهي (in vitro) اندازه گيري شد. نتايج اين آزمايش نشان داد که اختلاف بين افزايش وزن روزانه بره هاي تغذيه شده با جيره هاي يک، دو و سه به ترتيب برابر 144.74، 169.55 و 180.75 گرم در روز و مقدار خوراک مصرفي در کل دوره برابر 140.69، 165.49 و 175.20 کيلوگرم است که از لحاظ آماري معني دار (P<0.05) بود. درصد قابليت هضم ماده خشک و ماده آلي کلش يک و دو و سه به ترتيب برابر 47.46، 48.52، 58.70، 59.14، 49.78 و 46.31 بود که از لحاظ آماري معني دار (P<0.01) مي باشد.
كليد واژه: کلش گندم، Pleurotus sagor-cajo، بره مغاني
:: برچسبها:
استفاده از کلش گندم عمل آوري شده با قارچ,
Pleurotus sajor,
cajo,
در تغذيه بره هاي پرواري مغاني