نويسندگان:[ كاوه جعفري خورشيدي ] - استاديار گروه علوم دامي، دانشكده كشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد شوشتر [ شروين طالبي ] - دانش آموخته دوره كارشناسي ارشد علوم دامي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد قائمشهر
خلاصه مقاله:اين تحقيق به منظور تعيين اثر سطوح مختلف كاتيون منگنز براي افزايش تجزيه پذيري ديواره سلولي كاه برنج به عنوان بستر كشت قارچ صدفي صورت پذيرفت. كاه برنج پس از طي مراحل لازم جهت كشت قارچ صدفي در قالب 5 تيمار 1-شاهد -2 فرآيند شده با قارچ بدون افزودن سولفات منگنز 3-كاه برنج آغشته شده با 3 ميكرو گرم سولفات منگنز در كيلوگرم ماده خشك كاه 4- كاه برنج آغشته شده با 6 ميكرو گرم سولفات منگنز در كيلوگرم ماده خشك كاه 5- كاه برنج آغشته شده با 9 ميكرو گرم سولفات منگنز در كيلوگرم ماده خشك كاه و 4 تكرار در مدت 60 روز به عنوان بستر كشت قارچ مورد استفاده قرار داده شد. فاكتورهاي ماده خشك ،ماده آلي، الياف نامحلول در شوينده خنثي، ديواره سلولي بدون همي سلولز، پروتئين خام، ليگنين، خاكستر آناليز شيميايي شدند. نتايج نشان دهنده معني دار بودن اثركشت قارچ بر تجزيه پذيري ديواره سلولي بوده و سطح 3 ميكرو گرم سولفات منگنز افزوده شده بر محيط كشت قارچ صدفي بهترين پاسخ را داشت
كلمات كليدي:كاه برنج، قارچ خوراكي، سولفات منگنز، تركيبات شيميايي